Wednesday, December 9, 2015

About my friend

assalamualaikum , dahlama x update blog ni sbb smua sibuk hal masing2 dah . tp hari ni rasa macam nak tulis kat blog ni..

nak tau x sudah bbrp hari saya mimpi pasal dia ... harini saya mimpi yang dia dengan family dia dtg rumah lps tu mereka tido rumah. si dia tu masuk bilik saya dan kami x bersapa. saya tgk je dia buat apa.. tp kami mmg x tgur sampai dia balik...yela rasa awkwark.tp yg lawaknya boleh rasa juga eh kat dlm mimpi.mimpi je kut, yg saya tringat masa tu saya curi2 dgr perbualan dia ngn mak saya, dia ckap yg perangai saya ni mmg mcm tu ke? pastu mak saya ckap sbnrnya saya ni mmg paling manja dan paling perangai mcm budak kecik.susah nak ubah... sbb dulu dia sakit so mmg lebih dimnjakanla..selalu masuk hospital apa smua, pastu dia berbual apa lagi ntah. pastu bila saya nampak dia,,,mesti saya elak. pastu dia balik ngn family dia lmbt sikit,, lbih 3 hari duk rumah  ni... pastu bila dah balik baru saya ckp ngn mak saya. tanya apa dia ckp, tp then saya trus tbngun . hahaa.

ok next mimpi yang seterusnya ... saya mimpi yang sgt indah... kat mimpi tu saya ngn dia main sama2 haha lawakje mcm budak2 pun ada. tp mmg bestla.. x igt sbnrnya mimpi tu pasal apa tp yg igt buat bnda smua sama2 pastu kluar gi dobi sesama , makan sesama, blajar sesama , borak sesama.. haha bestnya...gi klas sesama,.. tu je kot.. ,lupa dah yg lain...


hmm maybe mimpi psal dia sbb rindu? tp dia rindu saya x? nak ckap dgn dia kemain susah tau...
masa hari last final exam kan.. saya balik awl...abah pick up saya dr kolej n terus gi asrama... so masa saya kat asrama saya packing2 barang dan masukkan dlam kereta abah.. pastu kebtulan jumpa kawan ni... pastu kawan saya suruh jumpa dia kat bilik dia utk dia bagi barang..pastu bila dah selesai angkut semua barang, saya pegila bilik kawan saya tu utk amik barang lain pula hahaha.. pastu kawan saya salam2 saya n ucapkan selamat tinggal .. pastu saya tnmpak dia tu diblakang saya utk masuk kbliliknya,,, kami still x tgur sapa. so saya kluar bilik tu and pgi la ke blik saya balik utk tgk ada bnda ttgal lagi x? otw ke blik saya.... ttiba dgr ada org panggil saya dr blkg.. ''hayat!!'' .. kmudian saya toleh kblakang dan nampak itu dia,, dia datang dia datang kpada saya.. ahahaha.. pastu dia datang kpd saya dan minta maaf kepada saya dan salam.. tp masa tu saya terdiam and terkaku ... tp saya angguk jela, pastu masa tu juga saya sempat ckap ''jumpa lagi tahun dpan ! insyaAllah tau!'' pastu saya senyum dan dia pun senyum ..then sayaa balik dengan aman . hahahaa .

the end .

lagi bbrp hari habis bulan 12 kan.. so memories with you is such a good memories :) thank you for being my friend hehe. yang saya rasa x boleh bla... dia satu usrah ngan saya!!!!!! arg i kennot. haha dan dia partner saya...oh my goodness ...i cant describe n imagine how next year to be a teammate with her. lol...


Friday, October 30, 2015

about another friend of mine

Bismillahirahmanirrahim...
Today i want to talk about my really close friend at kptmbp. She is really nice. Her personalities is really different . nak tau x , sbnrnya x igt pun mcm mana boleh kenal dia ni.. Masa orentasi x depun jumpa dia .. So mmg x knal la dia masa orentasi .. Tpkan kenal dia masa klas. Masa masuk klas kan....jakuhn la juga , yela baru first day masuk kolej kn.  So mestila excited kan .. Hahahaa. Masa tu muka smua Org mcm serious je. Yela x knal sapa kan.
 Tp masa tu kita excited melampau LA. Kita tgur sorg2 Tanya nama apa smua. Dan masa tula kita kenal awak. Hhaa.. Awak Nk tau x  awak Ni pemalu orgnya. Hahahaha. Awak pendiam Sgt.. Awak nk ckp skit pun Susah. Mula2 kita tgk awak.. Kita nampak awak mmg comel haha..yela muka awak can budak2 that's why kita ckp awak comel.
DLM klas bila kita dah mula rapat ngn awakkan, kita asik protect awakk je Dr laki2 yg suka kacau awak. Awak igt x masa tu yg kita ngan awak lambat masuk klas itsa? Sbb kan masa tu kita solat zohorkan. So lambat sikitla. Hmmm hehehe..masa tu masuk2 je smua pandang..pastu nak cri tmpt duduk tp x de yg boleh duduk seblah sama2.. Pastu awak duduk sblah laki and kita pun duduk yg dikelilingi dgn laki. Masa tu buat itsa .... Mcm apa tau haha. Yela duduk blakang skali ngn sblah kanan , DPN smua laki kan. So kekok sikit LA nak buat kan. Tp lama2 okay je. Sbb tolong dorg sikit , n dorg tolong kita sikit. Pastu kita gi tmpat awak. Kita nk tolong awak masa tu tp ramai minta kita tolong dorg kan. Sorry tau. X sengaja. Tp kita adalah tolong awak sikit2kn. Tp x siapkn awak Punya. Serious sorry. Pastu masa tu juga. Bila awak dah siap.. Awak duk je Kat  tmpt awk tu. X gerak pun just tunduk. Masa tu kita nampak awak kna kacau ngn lelaki. Pastu kita trus gi Kat awak. Sbb kita tau awak x bolehngn laki. Tp tu dulula.. Awak x boleh.. SKrg awak lain sikit. Awak dh mula knal dorg so awak dah okay dgn dorg...

Awak igt x , masa tu kita gi MCD ngn awak ngan kawan aWak beli happymeal pastu dpt hadiah kucing? Pastu kitorg tangkap gmbr guna hp awak? Awak igt x , yg kita makan macam budak2 tp kita nampk awak makan sopan je.. Tp makan laju. Hahaha. Igt x sos kita ke awak ntah temasuk ngn air Oren? So rasa dia lain macam sikit.. Pastu kita selalu gi bilik awak.. Buat kerja sesama.. Makan sesama  kluar sesama sampai skrg. Kita still dpt borak dgn awak. Awak Terima kita seadanya. Kita terharu. Even kita penah buat awak kecik Hati tp awak still nak kawan ngn kita. Awak baik tau.. Awak lawak. Haha. Sikit2 termelatah... Tp kkdg kita glak.. Tp kkdg kita x glak sbb kesian tgk awak asik melatah tanpa sengaja.. Hahahahahha. Ceh ksian konon. Awak igt tak ? Masa tu kita balik kelas sesama and then gi bilik awak.. Pastu masa buka pintu bilik awak...Bilik awak banjir... Awak igt x ? klakar okay. Masa tu masuk je perggggg...basaahh... Pastu awak tpon roommate awak n cita bilik awak bnjir. Hahahaha.. Pastu kitorg bersihkn sesama.. Pastu kan BG kita lawak Sgt kan bukan sekali tau bilik awak bnjir... Tp dah dua Kali kita rasa.. Gahahahaha..
Byk Sgt memories OK. Pastu kitakn selalu gi bilik awak kn... Kita selalu mkn Maggie sesama kan hahaha... Kita share duit sesama smpai skrg.. Even kita tak tau LA awak ada hutang kita brp ringgit dah.. Tp mcm nk halalkn je. Tp tgk dulula.. Awak byk tolong kita.. Ada satu hari tu kita plan ngn awak nak balik JB Naik bas. Pastu awak kata ayah awak amik. Alhamdulillah.. Tp kita malu Sgt tau... Tp awak kata buat cool je... So kita buat cool LA. Masa tu kan.. Kita x sangka yg perangai ayah awak mcm awak juga. Ayah awak baik ... Lawak hahha. Sampai bagi ceramahh Kat kita lg hahaha.. Tp kita okay je. Pastu ayah awak bawa gi makan... So of course LAkita ssuka Sgt hahaha... Pastu masa tu awak suruh kita order makanan.   And kita malu Sgt masa tu nk minta pape. Tp awak suruh je n then kita pilih ah makanan sama macam awak. Pastu kita makan sesama. Haha masa awak gi toilet Kat kdai tukan.. Ayah awak asik Tanya kita pasal awak je.. So kita bgtau LA yang awak Ni pendiam orgnya.. Pemalu hehee.. Pastu bila awak dtg balik.. Kita jamu selera ah kan.  SDAPsgtttttttt.. I like .. HHmmm mcm nak makan pula lagi sbb kita tgh lapar juga skrg Ni... Hadeiii.. Hahaha. Pastu LPs makan kita balik .. Hoyyeah. Masa dalam perjalanan balik JB.. Ayah awk kan Tanya mcm2 n ceramah je manjang.  Tp kita dgr je
. best pergg.. Ayah awak sporting... Hihi...Pastu Cara awak cakap ngn ayah awak macam awak ckp ngn kawan .. Hahah. Tula yg best pasal awak... Hehe.. Okayla ssampai sini dulu LA ye. Byk Sgt cita pasal awak Ni... Thanks sudi tmankan kita gi dobi harini.. And tman kita smpai 3 pg masa hari rabu makan tu hahaha... K .. Assalamualaikum. Love youuuu! Muahhh!

Thursday, October 29, 2015

memories with you

Bismillah..
Dulu first2 jumpa time orentasi... Pastu jumpa lg time Nak amik pakej brg2..masa tu mmg rasa Nak Sgt kawan ngn awak. Nak tau x knapa kita Nak Sgt kawan ngn awak? Sbb awak suka Sgt senyum. Pastu awak baik and lawa Sgt. Pastu bila berkenalan ngn awak sikit2 , kita tringin Nak dgr cita awak sampai sekarang kalau boleh..kita jakun n x sangka juga yg awak Ni keluarganya besar juga macam kita. Awak aAda 10 adik beradik and awak anak last. Birthday awak kita tau ... Bulan 10 kan.. Kita tau mula2 awak mmg x nk bgtau kita pun bday awak. Even kita taktau kenapa. Kita jakun n truja Sgt kawan dgn awak tau. Awak mula2 ajak kita gi pondok. Tp kita tak tau pondok tu mcm mna Rasa dia. Then awak bgtau kita. Pastu aWak tanya kita byk bnda . tp x smua kita dpt jawab sbb kita Ni cetek ilmu. Pastu Kat situlah kita mula rapat dgn awak. Pergi kelas sama2, jalan sama2, makan sama2, gi shopping pun sama2... Serious ah syok Sgt kawan ngn awak Ni..
Awak igt x kita shopping sama2 pastu awak ajak beli baju tido hello kitty? Igt x mula2 mmg kita tak nk beli? Tp akhirnya kita bli juga. Awak warna pink , and kita warna biru. Awak igt x sblum kita gi shopping, awak ajak pakai baju kemeja kotak2? And then pakai tudung hitam? Awak igt x ? Awak igt tak dulu2 kita selalu dtg bilik awak sbb Nak blaja sama2 or lepak sama2? Awak igt x , awak pnah ckp Kat kita yg awak Ni klu bad mood x de Org berani tgur awak? Awak igt x yg mna awak pnah bad mood n mmg kitaorg x brain nk tgur awak? Pastu lelama awak okay balik. Awak igt x kita buat color
theory sama2 kt bilik kita Dan bila tau kita ngan awak Punya kna reject kita ngn awak buat kt bilik aktiviti? Awak igt tak masa tu awak x puas Hati ngn seseorg Dan awak luangkan masa ngn kita? Awak igt tak kita gi Rumah oku  Untuk  tolong2? Pastu kitorg dpt baju yg sama saiz? Awak igt tak? Yg mna masa tu awak bad mood n rmai x brani tgur awak, tp masa tu kita berani tgur awak and juga masa tu kita tolong awak BG jawapan itsa... Awak igt tak? Hmm..

Awak igt tak awak byk membantu kita bila Susah? Awak tau x , bila kita dh x rapat ngn awak mcm mula2 kita knal awak kita rasa lain sangat. Awak tau tak kita teringin Nak kawan dgn awak balik? Kita minta maaf sangat2 dgn awak  , kita tau kita salah. Seriously kita tringin nk ckp ngn awak lagi. Kita tringin nk kawan ngn awak lg.. Kita jeles LA juga bila awak kawan dgn Org lain and awak dah mula tinggalkan kita. Lama kelamaan kita Sedih. Kita taktaulA perasaan awak camna tp kita rindu sangat dgn awak. Masa tu bday awak, and kita mmg tringin nk BG hadiah Kat awak dan may face to face awak tp kita takut , so kita suruhla kawan kita bgkan Kat awak. Pastu kita Lega bila dpt tau yg awak gembira bila dpt hadiah Dr kita. Awak Terima hadiah kita pun kita dah happy tau. Pastu esoknya kita dapat tau awak dah mula blocked2 kita. Awak unfriend kita kt Facebook. Awak block WhatsApp, Instagram. Tau x masa tu kita rasa apa? Tau x , yg kita Sedih Sgt masa tu? Tau x kita rasa kita Ni kawan yg x beguna BG awak? Tau x kita rasa kecewa Sgt dgn awak? Tau x kita rasa apa selama Ni? Tpkan kita x nk tinggalkan awak tau. Sbb kita seriously suka sangat berkawan dgn awak. Awak kuat tentang agama. Mak ayah awak pun Org kuat agama. Kita tringin nk JD mcm awak yg tau byk bnda ttg agama. Awak igt tak awak Tanya kt kita pasal Yusuf qardawi? Kita mula2 boleh jawab tp lelama tdiam sbb tak tau. JD kita pun search Kat Google and Tanya parents kita. Hah, awak igt x yg kita ngn awak ngn kawan kita lg sorg gi MCD? Tau x , tu first time kita gi MCD tau... Igt x kita bli happy meal utk 3 Org? Pastu dpt gift kucing? Hahaha igt kan? Pastu kita gi dobi sesama? Awak mesti igt! Hihihi. Pastu masa tu awak ada ajak kita gi satu restaurant mamak tau tp x de LA mamak mana. Masa tu kita ngn awak lapar Sgt kan then sorg bli 2 roti telur tp kita mampu mkn 1 je roti telur , sbb besar Sgt hahaha. So lg satu awak tolong habis kan. And then awak makan 3 roti telur. Woah hebat Sgt tuuuu.. Hahaha . pastu masa bayar , awak Punya mahal Sgt.. Kita igtkn kita Punya pun mahal tp rupanya awak Punya je. Heehe...awak igt tak yang awak penah tolong kita kaler for drawing. Awak buat kemas Sgt. Kita terharu.. Kita Cuba buat mcm awak buat tp x jadi..

Kita suka Sgt tolong awak tau. Best Sgt. Tp bile kita makin lama x rapat ngan awak kita rasa lain macam sikit tau. Huhuhu miss you so much.... If I could turn back time I really want to be with you my friend. Hmmm ....
Tau tak sbnrnyakan kita tak suka Org ckp bnda negative pasal awak tau. Sbb kita knal awak. Awak baik. Tapi sometimes garang yg mlampau buat kita pun takut nk tgur. Kita suka tgk awak ketawa happy gitu.. Hihihi kita nk mcm mula2 dulu. Huhuuu tp mcm x smpat je. Kita teringin tau... Tp skrg awak dah ada geng Baru kan? Kita nk msuk geng awak boleh x? Tp kita tak tau klu awak Terima kita lg x sbgai kawan? Sbb kita takut awak fikir kita musuh awak. Hmmm huhuuuu... Kita masa bgaduh ngn awak kan, Hati kita sakit Sgt and Sedih tau. Kita x sangka boleh jd mcm Ni sampai skrg kita x btgur sapa kan?
Kita Sedih tau. Kita Nak tgur awak. Tapi awak selalu elakkan Dr kita. Kita x Nak awak tinggalkan kita. Awakla kawan yang lain Dr yang lain tau. Yup. Sifat awak lain tau. Kita faham yg awak Punya siblings ramai laki so awk matured.. Awak igt x , awak ajak kita tgk wayang...kononnya Nak tgk cita hantu tp x de hahah. So tgk cita lain.. Heheee..hmmm
. x sangka dahlama kan x borak. X lepak sesama . x jalan2 . kita masuk bilik awak... Awak x pandng kita pun. Kita tgur awak byk Kali awak x layan. Kita Sedih . tp kita tak tau LA..apa perasaan awak . apa awak fikir DLM Hati awak. Kita faham yg kita Ni manusia biasa. Manusia kan ada buat byk ksilapan kan. Tp kita tringin Nak tau.. Knapa awak tak Nak kawan ngn kita lagi? Masa tu , ada Org tunjukkan kita wechat awak.. Awak ada ckp pasal kawan Kat moment.. Kita terasa even kita taktau sapa yg awak maksudkan tu. Tp kita fikir kita. So kita fikir kita yg salah bukan awak. So esoknya kita msg awak. Kebetulan mood kita happy go Lucky gitu..  Pastu kita msg awak.. Minta maaf awak ..wish ur luck for final exam kan... Pastu awak trus x block kita Dr WhatsApp , Instagram , Facebook Dan lain2 .. Even though kita sbnrnya boleh je add awak balik tp kita x sedia lagila. Kita takut awak block kita lagi. Kita takut awak x Nak kawan kita lagi. Tp serious LA.. Awak tau banyak pasal kita kan?
Kita x sangka awak Ni famous orgnya. Hehe dahlah lawa .. So mmg ramai LA Nak kawan ngn awak hehhe... Ada Org penah ckp ng. Kita yg dia teringin Nak kawan ngan awak ..m kita kasi je tapi kita x Nak awak buat Kat dia yg mana kita penah kena. Kita x Nak dia ditinggalkan.. Mcm kita rasa skrg Ni
.. Tp serious LA . Terima kasih bebanyak for this memorable experience with you.  Thank you for being my friend for a few month. Seriously kita x reti Nak clap dpan2 ngn awak tau .. Doakan lab kita ye. Semoga kita Punya persahabatan kekal hingga Jannah. Hehe love youuuuuuuu. Ukhibukifillah.

Monday, October 26, 2015

the jouney of mine in kptmbp

Bismillah. Alhamdulillah alla kulli hal.
Assalamualaikum first of all I want to thank you to Allah for giving me to life and happy families and friends.

Okay.. I just want to tell you about my story. Masa mula2 masuk Kptmbp Ni, rasa macam2 bnda yang selalu fikir ialah "Hayat ada ke kawan"? ,"Hayat boleh ke survive duk kat Asrama? ", "Hayat reti ke hidup berdikari"?, "Hayat boleh ke x nangis spnjng blaja kat sini?" Tp alhamdulillah DLM bbrp bulan Hayat ada kawan...Hayat boleh survive, Hayat x nangis Sgt pun , nangis bila ada masalah je😂😂😂😂.. Hayat boleh hidup berdikari..

Ok. Tu satu... Yg kedua... Nak cita pasal kawan... He he masa tu dpt tau dapat tawaran Dr kptmbp and masa tu Punya LA takit x de kawan ke apa kan.. Tanya kawan sek, x de sorg masuk Kptmbp hmmm Nak buat cmna kan... Masa tu x tfikir Nak Cari kawan yg sama dpt kat Kptmbp tu.. Then ada Org ttiba tgur kat twitter :"awak blajo kat Kptmbp juga ye? Kos apa?" Masa tula dpt 1st kawan yg blajo sama tmpt hehee. Tak sangka.. Dan masa tu gak dia masukkN kat satu group Ni ... And dptla knal dgn budK2 baruuu heheee.. And then muncul lg satu group that's called "P_ _ _ _" . then masa orientation tu Fasi tgur and marah2 pasai group tu..so I left LA..hahhaaha. Sbb bukan apa..sbb nnti fasi2 tu detect ... Ramai gak tak tau saya Dr group tu . tp apa ksah hahah.
Masa orientation tu Fasi cita mcm2 bnda seram LA bnda happyla , tp most of all Nak takutkan kami yg Sem 1 Ni . hish3×

Hah Pastu masa hari pendaftaran tukann.. Rasa awkward Sgt hahaha. Yela rasa I sorg je pakai tudung labuh(mmgsukapakaitudunglabuh) and ramai pakai tudung biasa2 he he. X yah ckp LA cmna hahahahaha.. Kat situ smgt Sgt Nak taaruf Org hahaha..tp bila dah taaruf sorg2 lupa balik.. Bila jumpa je Org tu kna tanya balik apa nama dia .. Hahaha. Ntah kenapa boleh lupa.. Maybe sbb ramai Sgt kut. Pastu dpt bilik 2 Org .. Masa 1st2 masuk bilik tu rasa hmm x tau Nak ckp pe. Tp TNG ah. Tp lama2 masa duk sorg2 tu.. Rasa penakut pun ada gak.. Tp alhamdulillah ada juga roommate sbb igtkan x de hahahah..mmmm hahah. Bestnya igt bnda Ni . byk kot memories.. Hahahah
 Oklah nanti I sambung cerita I yg lain... Sbb lusa Ni final exam start so x boleh lebih2 cerita nanti x sempat belajo pula kan. So I mauu  study dulu Ni. Assalamualaikum. Pray for me! Pray for all of us ! Pray for get 4flat! And pray for me get go to overseas! Hehee and pray for me get MARA! pray for my parents to stay healthy! Pray for my families members! Pray for my friends that I know and don't know! Pray for children that fight with cancer! Pray for  Palestine, Syria, and Islamic world in over the world! Pray for freedom is Malaysia! In Afghanistan! Palestine! Pray for everyone that still fighting for life! Pray for everyone that has passed away . and assalamualaikum.

Wednesday, August 28, 2013